½ | l | maito (voi olla laktoositonta) |
50 | g | hiivaa |
1-2 | tl | suolaa |
2 | dl | sokeria |
1 | rkl | kardemummaa |
1 | muna | |
n. 14 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g) |
100 | g | voita tai margariinia |
Väliin: | ||
50-100 | g | voi- tai margariinisulaa |
½-1 | dl | (fariini)sokeria |
1-2 | rkl | kanelia |
Voiteluun ja päälle: | ||
muna | ||
raesokeria |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää, joten tartu näppäistöön ja kirjoita !