2011/12/11

Joulukalenteri - luukku 11

Korvapuustien ohje, tein tänään tällä samalla ohjeella, ja ihan hyviä tuli :) Kuvia ei ole, ja ohje (c) Myllyn Paras

½lmaito (voi olla laktoositonta)
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1
muna
n. 14dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita tai margariinia






Väliin:
50-100gvoi- tai margariinisulaa
½-1dl(fariini)sokeria
1-2rklkanelia
Voiteluun ja päälle:


muna


raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.

Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, joten tartu näppäistöön ja kirjoita !