2011/12/15

Joulukalenteri - Luukut 14 & 15

Luukku 14:


Joo, eilen en ehtinyt kirjottelemaan, olin kipeä, ja ramppasin lääkäri - koti väliä.. Ja tänäänkin tullut käytyä siellä, ja huomenna vielä. Varvas ilmeisesti murtunut, ja ei tajuttu heti mennä röntgeniin .. Ja nyt molempina päivinä pistän leipomista, katsotaan mitä sitten seuraavana päivänä! :--)

Tiikerikakku:


200 g
margariinia tai voita
1½ -2 dl
sokeria
3 kpl
munia
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniliinisokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
3 rkl
maitoa

Ja ohjetta :

1. Laita uuni kuumenemaan 170 C.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon sekoittaen samalla. Lisää sitten vaniliinisokeri.
5. Siirrä n. puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauheja ja maito
6. Voitele vuoka. Kaada tumma taikina ensin ja sitten vaalea taikina vuokaan ja paista 45 minuuttia.
7. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä


Luukku 15 

Hmm, mikstää fontti muuttu? anyway, jatketaan.

1
 pkt
Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) TAI                                  
1
pkt
Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) TAI
Täyte:
paistonkestävää luumuhilloa/marmeladia
Päälle:
 tomusokeria

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia.
Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Sihtaa päälle hieman tomusokeria.
Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää, joten tartu näppäistöön ja kirjoita !